Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 6.795.905 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<

pH minus - 250 ml

Ár: 2.035 Ft+Áfa (Br. 2.584 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
120235
Rövid leírás:

A tóvíz minősége akkor elfogadható, ha a pH érték 7-8 között van. A magas pH-t okozhatja több nem kívánatos folyamat is. A növények megemelkedett O2 termelése (pl. az elszaporodott tavi- és vízi gyomoknak köszönhetően), a mikroorganizmusok elégtelen ill. nem megfelelő működése. A kiemelkedően magas pH akár a halak megbetegedését is előidézheti, ezért különösen fontos a víz minőségének és pH egyensúlyának visszaállítása.

Termékleírás

Általános leírás:

  • A tóvíz minősége akkor elfogadható, ha a pH érték 7-8 között van. A magas pH-t okozhatja több nem kívánatos folyamat is. A növények megemelkedett O2 termelése (pl. az elszaporodott tavi- és vízi gyomoknak köszönhetően), a mikroorganizmusok elégtelen ill. nem megfelelő működése. A kiemelkedően magas pH akár a halak megbetegedését is előidézheti, ezért különösen fontos a víz minőségének és pH egyensúlyának visszaállítása.

Hosszabb időre vonatkozó intézkedések:

  • A virágzó növényekkel beültetett tó pH értéke 7-8 között a legmegfelelőbb, melyet működésükkel a talajban lévő mikroorganizmusok (főleg nitrifikáló baktériumok) tartanak fenn. Tehát nagyon fontos, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk a mikroorganizmusok működéséhez, fejlődésük szinten-tartásához. Éppen ezért mindig ügyeljünk arra, hogy elegendő táptalaj legyen a mikroorganizmusok fejlődéséhez, melyhez a Velda Pond szubsztrátumot ajánljuk. A megfelelő mikroorganizmusok elszaporodásához a Velda Bacterial táptalajhoz való hozzáadása javasolt.

Rövidebb időre vonatkozó intézkedések:

  • A Velda Cég által kifejlesztett pH mínusz alkalmas a víz pH értékének fokozatos csökkentésére és az egyensúlyi állapot rövid időn belüli visszaállítására. Mindemellett segít a növények növekedésében és az algák elleni harcban.

Használati utasítás:
• Használat előtt jól fel kell rázni
• A tóvíz mennyiségének, pH értékének pontos meghatározása
• 750 literes tóvíz pH-nak 1 fokkal való csökkentésére 25 ml pH mínusz szükséges! A pH csökkentés 1 fokonként történjen és egy-egy csökkentés között legkevesebb 1 napot kell várni!
• A szükséges mennyiségű pH csökkentő szert bele kell keverni 10 liter vízbe és egy locsolókannával egyenletesen a víz felszínére juttatni. A szükséges pH szint eléréséig a fent említett módon kell megismételni a műveletet.
• Kerülni kell a szer bőrrel való érintkezését

Megjegyzés:
• Használat előtt és után mindig ellenőrizze le a víz pH értékét a Velda pH teszt szettel. Soha ne csökkentse a víz pH-t 1 foknál többel 24 óra alatt. A pH érték csökkentésével csökken a víz keménysége is, melyet szükség esetén meg kell emelni.
• Amennyiben a víz keménysége 2 német keménységi fok (GH érték) alá csökken, nem szabad pH mínuszt használni (víz pH értéke ez esetben nem lehet több mint 5). A víz keménységének megemelésére használható a Velda KH Plus.
• Különböző vízminőség szabályzó szerek nem használhatók egyidejűleg. A kezelések közötti várakozási idő minimum 14 nap.
• Mindemellett óvja a tóban lévő különböző természetes körforgást. Mivel a Velda Cég nem tudja ellenőrizni a termékei helyes adagolását, használatát, nem vállal semmilyen felelősséget az esetleges hibákért, károkért.
• A terméket gyermekektől elzártan tároljuk!