Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 4.514.812 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +36209131061 | kertembe1@gmail.com

Alga írtó készülék. T-Flow Tronic15

Ár: 89.544 Ft+Áfa (Br. 113.721 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
TT126656
Rövid leírás:

Fonalalga megsemmisítő készülék.
3.000-15.000 liter űrtartalmú tavakhoz.

A holland VELDA cég által piacra hozott, a szennyezett vizet "elektromos mineralizációval" kezelő, és ezáltal a fonalalgák elszaporodását megszüntető, ill. ezeket kiirtó u.n. Velda "I-TRONIC" készülék.

Termékleírás

Fonalalga megsemmisítő készülék.
3.000-15.000 liter űrtartalmú tavakhoz.

 • A holland VELDA cég által piacra hozott, a szennyezett vizet "elektromos mineralizációval" kezelő, és ezáltal a fonalalgák elszaporodását megszüntető, ill. ezeket kiirtó u.n. Velda "I-TRONIC" készülék.
 • Az asztronautikai technológiából származtatott Velda "I-TRONIC" készülék forradalmian új szisztémát testesít meg a piacon a szálkás és nyálkás algák megsemmisítésére.
 • A Velda I-Tronic magja speciális rézötvözetből készült diódából és rozsdamentes acélból készült anódból áll.
 • Egy microprocesszor kontrollálja a kijelzőegységet, amely impulzusokat hoz létre és ezeket visszavezeti a készülék "I-Tronic" magjába. Ezeken az impulzusokon keresztül a pozitív töltésű rézionok felszabadulnak, (amely folyamatot mineralizációnak is neveznek).
 • Meghatározott koncentrációban ezek a rézionok természetes akadályt képeznek az algák ellen.
 • A rézionok koncentrációjának 0,2 - 0,3 PPM között kell lennie ahhoz, hogy eltávolítsa a szálas algákat, ill. megállítsa növekedésüket.
 • Ez a rézion koncentrációs érték az emberek, állatok és növények számára egyaránt ártalmatlan.

Összehasonlításképpen, az Európai ivóvíz standard szerint az ivóvízre 2 PPM a maximálisan megengedett érték.
Egy normál tóvízben (pH7 vagy magasabb értéknél) a koncentráció meghaladja a Velda "I-Tronic" folyamatos használatánál képződő a 0,3 PPM értéke!

A Velda "I-Tronic" pozitív mellékhatása, hogy a víz kristálytiszta lesz és egy semleges friss illatot áraszt.

 • Csatlakoztatható csőméretek: 1/2" - 3/4" - 1" - 1 1/4"
 • Hálózati feszültség: 230 V
 • Fogyasztás: 5 W
 • Garancia: 2 év
 • Ajánlott szivattyú: 6000-10000 liter/óra

A készülék használata utáni néhány napban a halakon sokkhatás mutatkozhat, amely rövid időn belül elmúlik. Általánosan ismert tény, hogy a rézion (Cu) 0.2 - 0.3 PPM koncentrációval (0.2 - 0.3 mg/liter víz) megakadályozza az algák növekedését. Az Európai ivóvíz standardnak megfelelően még 2 PPM koncentráció nem veszélyes sem az emberre, sem állatra nézve. A Velda I-Tronic úgy van kialakítva, hogy normál tóvízben (0.7 PH értékkel vagy annál többel) a Cu ion koncentráció nem lehet magasabb, mint 0.3 PPM. A réz anódot szezononként ki kell cserélni!

A FENTIEKTŐL VALÓ ALKALMAZÁSI ELTÉRÉS ESETÉN SEM A GYÁRTÓ SEM A FORGALMAZÓ NEM VÁLLAL FELELŐSÉGET!

 

Kapcsolódó termékek
AlgaeAway 1000 ml Algenweg (Velda)
Algae Away /elpusztítja a meglévő fonalalgát, és megelőzi az új algák kialakulását Koncentrátum, óvatosan adagolandó! Adagolás: 30 ml szükséges 300 l…
Ár: 5.863 Ft + Áfa
(Br. 7.446 Ft)
Részletek
AlgaeAway 500 ml Algenweg (Velda)
Algae Away /elpusztítja a meglévő fonalalgát, és megelőzi az új algák kialakulását Koncentrátum, óvatosan adagolandó! Adagolás: 30 ml szükséges 300 l…
Ár: 3.198 Ft + Áfa
(Br. 4.061 Ft)
Részletek
Alglets (Velda)
Rendkívül aktív algagátló összetevőinek köszönhetően biztosítani tudja kerti tó huzamos ideig tartó algamentességét. Megfelelő adagolás mellett a halakra…
Ár: 3.198 Ft + Áfa
(Br. 4.061 Ft)
Részletek
Pond Clear 500 ml
Környezetbarát termék, mely néhány óra alatt a zöld algával szennyezett vizet kristálytisztává teszi. 500 ml: 5 m3 vízmennyiséghez elég.
Ár: 3.198 Ft + Áfa
(Br. 4.061 Ft)
Részletek