Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 6.795.905 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<

Angyaltrombita Brugmansia Illatos Datura

Eredeti ár: 4.252 Ft+Áfa (Br. 5.400 Ft)
Akciós ár: 3.858 Ft+Áfa (Br. 4.900 Ft)
A készlet erejéig!
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ATT 01
Rövid leírás:

Illatos Datura

Az angyaltrombita (Brugmansia) a burgonyavirágúak (Solanales) rendjébe tartozó burgonyafélék (Solanaceae) családjának egyik nemzetsége, közös családba tartozik a petúniával, a paprikával és a paradicsommal. A nemzetséghez hét faj tartozik, ezek mindegyike angyaltrombita néven ismeretes. Ez a gyönyörű kerti növény a trópusi területeken őshonos, hazánkban dézsás növényként tartható. Az angyaltrombita nevelésének egyetlen hátránya van: virágai mérgezők, ezért fokozott körültekintésre van szükség a növény gondozása során. Nem csoda, hogy a növény eredeti neve szétválasztást jelent.

  • Élőhely:Napos
  • Növekedés: Közepesen gyors
  • Virágzási idő: Júniustól szeptemberig
  • Vízszükséglet: Vízre igényes
Termékleírás

Az angyaltrombitát legsikeresebben kültéri kertben tarthatjuk, ahol szabadon fejlődhet, növekedési formájának megváltoztatása nélkül. Mivel szívós fajta, beltéri növényként is tarthatjuk. Ugyanakkor, ebben az esetben külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a házi kedvencek ne kóstolják meg a növényt, mert minden része mérgező. Ezt leszámítva, az angyaltrombita gondozása igen egyszerű, kevés erőfeszítést igényel. Az angyaltrombita eredeti élőhelyén akár 3-11 m magasra is megnőhet, hazánkban dézsában azért nem lesz ekkor óriás.

Amikor előkészítjük a kerti talajt, vagy nagyméretű edény virágföldjét, győződjünk meg arról, hogy a talaj pH értéke a savas tartományban van. A növény képes elviselni az enyhén lúgos talajt, de a sósat nem. Az angyaltrombita optimális növekedéséhez a talaj legyen tápanyagban dús, jó vízelvezetésű. A pangó vizet nem szereti.

Mivel az angyaltrombita természetes élőhelye a trópusi vidékeken van, ez a növény a melegebb környezetet szereti. Rövid ideig képes elviselni az enyhe fagyot, de hazánkban csak edényes növényként tartható.

Ez a növény nem szárazságtűrő, ezért rendszeres öntözésre van szüksége. Ha a talajt vízben oldódó műtrágyával tápláljuk, a növény egészségesen fog növekedni és rengeteg virágot nevel.