Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 1.800.564 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +36209131061 | kertembe1@gmail.com

Reagron feromonos rovarcsapda, molyírtó

Ár: 2.216 Ft+Áfa (Br. 2.814 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
Bg03501
Rövid leírás:

Reagron gyümölcsmoly csapda.

 

A csapda működési elve:

​A gyümölcsösökben, szőlőkben, környezetünkben károsító molylepkék egyedei közötti kommunikációban elsődleges szerepe van az általuk kibocsátott illatanyagoknak (feromonoknak). Ezek közül az egyik legfontosabbak, a nőstény rovarok által a párzási időszakban kibocsátott szexferomonok már nagy távolságból is odavonzzák a faj hím egyedeit. Ez a csalogató hatás igen erős és rendkívül szelektív, azaz más fajok nem érzik ezt az illatot.

 

Termékleírás

A REAGRON® feromonos rovarcsapdák az egyes rovarfajokra jellemző szintetikus csalogatóanyagot tartalmaznak nagyon kis mennyiségben egy természetes gumiból készült hordozón (diszpenzer), amelyből az lassan kipárologva legalább 6 héten keresztül rendkívül szelektíven vonzza egy-egy faj hím egyedeitamelyek a csapda ragasztóval kezelt felületébe beleragadnak, ezáltal a rajzásuk menete, erőssége jól nyomon követhető.

A csapdák felhasználása a rajzás megfigyelésénél és védekezésnél:​

A csapdákat a dobozban található útmutató szerint a célfaj várható rajzáskezdete előtt (ami részben időjárásfüggő) legalább két héttel – Közép-Európában a legtöbb fajnál április második felében – célszerű kihelyezni és 6 hetente a diszpenzereket és szükség esetén a ragasztós aljat is cserélve egész szezonban a növénykultúrában tartani és hetente egyszer-kétszer ellenőrizni. A kártevők összeszámlálását segíti a ragasztós aljra nyomtatott négyzetrács.

A csapdákat a területnek az uralkodó szélirány felöli oldalán, nem szélárnyékban, ha lehet árnyékosabb helyekre, 1,5-2,5 m magasságban függesszük fel, nem feltétlenül a célnövényre. Ha többféle csapdát is használunk, azok ne kerüljenek 5 m-nél közelebb egymáshoz. Rajzásmegfigyeléshez kiskertekben fajtánként 1-2 csapda, nagytáblában hektáronként 2-4 csapda kihelyezése szükséges kb. 50-70 m távolságra egymástól.

 

Az első befogott hím molylepkék megjelenése után 1-3 héttel várható a tömeges rajzás. A rajzáscsúcs után 1-2 héttel esedékes a hernyók tömeges kikelése. Ez a két időpont az optimális a vegyszeres védekezésre, ami ilyenkor hatékony és nem felesleges. A más időpontokban végzett vegyszeres permetezések csak környezetünket szennyezik. Kisebb fertőzöttség esetén több csapdát használva a kártevők tömeges befogásával a kártétel csökkenthető és a vegyszeres védekezés esetleg elhagyható. Különösen előállhat ez a helyzet, ha egy területen több éven keresztül használjuk ezt a feromonos csapdákon alapuló védekezést, amivel a kártevők helyi populációja nagymértékben lecsökkenhető.

 

​A csapda részei és összeszerelése:​

 

Az alapkészlet dobozonként 1-1 csapdatetőt, a csalogatóanyagot is tartalmazó aktív ragasztós aljat vagy ragasztós aljat és diszpenzert, akasztót (műanyag fül az ágakon és/vagy drót a kordonon való rögzítéshez), védőkesztyűt és használati útmutatót tartalmaz.

 

A csapda összeállításánál a csapdatető (négy sarkán kilyukasztott műanyag lemez) középvonala menti két lyukon vezesse át a felfüggesztésre szolgáló huzalt vagy a nyíláson át az akasztót. A ragasztós csapdaaljat nyissa szét anélkül, hogy a ragasztós részt érintené. Amennyiben nem aktív ragasztós alj van a csapdában, akkor az aromazáró tasakból a védőkesztyűt használva vegye ki a diszpenzert és a lapos aljára fektetve helyezze a ragasztós lap közepébe. Az így előkészített alsó ragasztós alj füleit dugja át a csapdatető megfelelő nyílásain úgy, hogy az ábra szerint összeállított csapdában a tető és az alj gerince merőleges legyen egymásra. A kész csapdát stabilan rögzítse egy ágon vagy megfelelő helyen a kertben az útmutató szerint. Az összeállítás után gondosan mosson kezet.

 

Ha egymás után több, különböző kártevő megfigyelésére alkalmas csapdát helyez ki, soha ne érintse a diszpenzert és a ragasztós felületet kesztyű nélkül. A védőkesztyűt egyszeri használat után dobja ki, majd gondosan mosson kezet, különben az átszennyezés miatt a csapda elveszítheti rendkívüli szelektivitását!

 

Biztonsági figyelmeztetések:

 

A csapdák valamennyi alkotórésze mérgező anyagoktól mentes, a természetben veszélytelen alkotórészekre lebomló, használat után a háztartási szemétben elhelyezhető anyagokból áll. Gyermek kezébe nem kerülhet.

Kapcsolódó termékek
Champion WG gombaölő szer 20 g
Réztartalmú gombaölő szer. Házikerti adagolása: 20-30 g / 10 liter permetlé Hatóanyag: 770 g/kg rézhidroxid (500 g/kg fémréz) Mikrogranulált réztartalmú…
Ár: 589 Ft + Áfa
(Br. 748 Ft)
Részletek
Ételmoly csapda Natural Control
A molylepke-csapda belseje nagyon hatékony ragasztóval van bevonva. Olyan illatanyagot tartalmaz, amely odavonzza a hím molylepkéket, amelyek bemennek a csapdába és a ragasztóba ragadva…
Ár: 1.988 Ft + Áfa
(Br. 2.525 Ft)
Részletek
Ruhamoly csapda Natural Control
A molylepke-csapda belseje nagyon hatékony ragasztóval van bevonva.Olyan illatanyagokat tartalmaz,mely szexuálisan nonzza a hím molylepkéket,amelyek bemennek a csapdábaés a ragasztóba ragadva…
Ár: 2.209 Ft + Áfa
(Br. 2.805 Ft)
Részletek