Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 810.264 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: +36209131061 | kertembe1@gmail.com

Hydrangea serrata Preziosa Hortenzia

Ár: 2.834 Ft+Áfa (Br. 3.599 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
BPhd444
Rövid leírás:

A Hydrangea serrata Preziosa Fűrészeslevelű hortenzia

 

Bokros növekedésű, erős levélzetű, kissé elhajló ágrendszerű, lombhullató fajta.

Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak.

Termékleírás

A Hydrangea serrata Preziosa Fűrészeslevelű hortenzia

 

Bokros növekedésű, erős levélzetű, kissé elhajló ágrendszerű, lombhullató fajta. Levelei közép zöldek, fűrészes szélűek. Kifejlett magassága kb. 1-1,2 méter.

Virágzata kerekded, a meddő virágok vannak túlsúlyban. Igazi színváltó fajta, ugyanis fehér a virágzás kezdetén, de ezután fokozatosan egyre sötétebb rózsaszínűre, halvány bordó árnyalatúra vált.

Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek, az a virágzás rovására megy.

A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását, így érdemes alkalmazni.

A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani. Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport.

A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A fűrészes levelű hortenziák virágzatuk és méretük miatt könnyen elhelyezhetők a kertben alacsony szegélyként, cserjesorok tagjaként vagy évelőágyak határozott növényeként.

Kapcsolódó termékek
DCM szerves hortenziatáp kékítővel 0,8 kg.
DCM Hortenzia táp kékítővel NPK 6-4-12 + 3 MgO A DCM hortenzia táp segíti a növény egészséges fejlődését, dús virágzását. A…
Ár: 3.707 Ft + Áfa
(Br. 4.708 Ft)
Részletek
Hydrangea paniculata SUNDAE FRAISE ® Hortenzia
0,8-1,3 m magasra növő bokor növény. Steril virágokból álló 10-15 cm hosszú tölcséres bugái eleinte hófehérek, később élénk…
Ár: 4.763 Ft + Áfa
(Br. 6.049 Ft)
Részletek
Hydrangea serrata Blue deckle Hortenzia
A 'Blue Deckle' virágzási ideje a legtöbb hortenziához képest hosszú. Kompakt habitusú maximális nagysága 100 cm. Csipkés virágai babakékek savas talajban,…
Ár: 2.283 Ft + Áfa
(Br. 2.899 Ft)
Részletek
Hydrangea serrata Bluebird Hortenzia
Hydrangea serrata ‘Bluebird’ (kék virágú hortenzia) A Blue Bird nagyon különleges hortenzia. Az érdeslevelű hortenzia (Hydrangea serrata) családjába tartozik,  a…
Ár: 2.283 Ft + Áfa
(Br. 2.899 Ft)
Részletek